background-image
background-image

Wirtualne kuchnie - nowe rozwiązanie w niepewnych czasach

Dla branży hotelarskiej i gastronomicznej na całym świecie czasy Covid to czasy niepewności. Jednak ludzie dalej chodzą do kawiarni i restauracji aby zjeść na miejscu – pojawił się też nowy trend po światowym kryzysie. Coraz więcej osób hołduje nowemu zwyczajowi, który prawdopodobnie pozostanie z nami na dłużej – jest to zamawianie jedzenia on-line, które następnie różne firmy typu start-up dostarczają do domu.

 

Zgodnie z raportem, tylko w Polsce 3,5 miliona użytkowników platformy pyszne.pl zamawia jedzenie w prawie 1,800 punktach w kraju. Pandemia przyniosła niepewność, ale także możliwości działania w nowych modelach biznesowych. Jedną z nich jest gotowanie jako usługa. Oznacza to, że zamawiamy gotowe jedzenie i nie interesuje nas, czy zostało przygotowane w renomowanej restauracji w centrum miasta, pod warunkiem, że jest świeże, smaczne i ma rozsądną cenę. Tak więc otwarcie nowej kawiarni lub restauracji nawet w trudnych czasach nie powinno stanowić dużego problemu, jeżeli mamy dobrą energię, lokalizację przeznaczoną na kuchnię, model biznesowy i elastyczny zespół.

Niższe wydatki na początek

Gdy budujemy firmę od podstaw, trzeba zająć się wieloma sprawami takimi jak: rozpoznawalna nazwa marki, smaczne przepisy i odpowiedni zespół. Otwierając kuchnię zorientowaną na dostawy, wszystkim tym można zarządzać nieprzerwanie i bez wysokich wydatków na czynsz lub zakup lokalizacji w centrum miasta. Otwierając kuchnię zorientowaną na dostawy, spełnienie tych wymogów nie jest trudne, zaś korzystnie z butli lub zbiorników gazowych w miejscach, gdzie media te nie są dostarczane to dobre rozwiązanie. Resztą mogą zająć się odpowiednio zaprogramowane aplikacje, odpowiedzialne za promocję i wyszukiwanie klientów, płatności za produkty zamówione do przygotowania potraw, a nawet ulubione przepisy, które zmieniają się sezonowo i w zależności od opcji wyszukiwania wybieranych przez klientów w sieci.

Dieta codzienna, piekarnia rzemieślnicza, catering

Dieta codzienna, piekarnia rzemieślnicza, catering – wszystkie te modele biznesowe zyskują coraz większą popularność wśród klientów. Tak więc należy tylko znaleźć odpowiedni kierunek rozwoju dla nowego biznesu. Ludzie chcą żyć zdrowo i nie spędzać czasu przy kuchence w kuchni, więc tym może zająć się Twoja firma, zaś AmeriGas dostarczy czystą energię do Twojej kuchni bez względu na to, gdzie ona jest. Przyszedł czas, aby przygotować pizzę i ulubione dania lokalne dla ludzi w okolicy.

kucharz gotuje dla dostawy

W czym możemy Ci pomóc?

Masz pytania? Wypełnij formularz lub skontaktuj się z nami telefonicznie.

Aby umożliwić wysłanie wiadomości, wypełnij wskazane pola.
Twoja wiadomość została wysłana. Skontaktujemy się z Tobą niebawem.
Imię i nazwisko
Numer telefonu
Adres e-mail
Kod pocztowy (XX-XXX)
Napisz czego szukasz
Full Close

Podaj temat:

Zobacz pozostałe artykuły:WRÓĆ DO AKTUALNOŚCIPrzeczytaj jak zaoszczędzić na ogrzewaniu:PRZEJDŹ DO ARTYKUŁU