Butle gazowe dla HORECA
Ogrzewanie gazowe z butli znajduje szerokie zastosowanie zarówno w gastronomii, jak i w obiektach noclegowych. To praktyczne rozwiązanie zarówno przy pracach kuchennych, w cateringu, podczas organizacji imprez plenerowych, ale także do efektywnego ogrzewania wnętrz hotelowych. Nowoczesne butle o ciekawym designie nierzadko stanowią również element wystroju ogrodów czy tarasów w pobliżu punktów gastronomicznych. Butle gazowe dla hoteli i restauracji sprawią, że będziesz mógł skupić się na swojej pracy, nie martwiąc się o koszty eksploatacji czy awarie instalacji.
Jakie butle gazowe nadają się do kuchni?
Taki typ ogrzewania sprawdza się zarówno w przypadku kuchni stacjonarnych, jak i mobilnych. Coraz częściej gaz w butlach wykorzystywany jest podczas tzw. pokazów live cooking. To popularna forma kulinarnej rozrywki w hotelach czy ekskluzywnych restauracjach. Zasilanie gazem z butli jest efektywne także w przypadku różnych nowoczesnych akcesoriów, jak np. taborety gastronomiczne. Z butli gazowych szczególnie chętnie korzystają właściciele lokali działających sezonowo, kiedy nie istnieje stałe przyłącze do sieci gazowej. Butle gazowe dla hoteli i restauracji są łatwe w wymianie – nie wymagają do obsługi żadnych dodatkowych narzędzi.
AmeriGas dostarcza dla tej branży butle wypełnione gazem wysokiej jakości. To jednocześnie bardzo wygodne butle – dzięki systemowi Klik On możliwa jest łatwa wymiana butli Nano czy DomLight. Przy korzystaniu z gazu jako źródła zasilania w kuchni równie istotne jest bezpieczeństwo. Kontrola szczelności i masy każdej butli w trakcie jej napełniania sprawiają, że nie musisz się o to martwić.
Butle gazowe w plenerze – mobilna gastronomia na ciepło
Grille gazowe to najczęściej wykorzystywane urządzenia w ramach tzw. kuchni street food. Ich zastosowanie pomaga w przyrządzaniu rozmaitych potraw bez tłuszczu i konieczności rozpalania ognia. Jedzenie powstaje w ten sposób bardzo szybko, a jednocześnie zdrowo, co szczególnie doceniają klienci popularnych food trucków.
Butla gazowa do stosowania w gastronomii mobilnej nie powinna zajmować zbyt wiele miejsca, być lekką i prostą w wymianie. Tego typu nowoczesne butle na gaz są jednocześnie gwarancją bezpieczeństwa dla samego usługodawcy, jak i otoczenia. Jedną z najważniejszych korzyści wynikających z zasilania mobilnej gastronomii gazem jest duża efektywność tego paliwa, co przekłada się bezpośrednio na zyski z biznesu.
Catering zasilany gazem – obsługa gości hotelowych na najwyższym poziomie
Wystawne obiady, przyjęcia czy po prostu standardowe, hotelowe śniadania ze szwedzkim stołem to okoliczności, w których gazowe butle kompozytowe okazują się bardzo przydatne. Butle Nano o pojemności 8 kg i 10 kg są lekkie, poręczne i gwarantują nieprzerwany dostęp do gazu, znacznie usprawniając obsługę hotelowych gości. Ponadto reduktor KLIK ON umożliwia ekspresową wymianę butli na nowy bez konieczności zastosowania żadnych narzędzi. Butle gazowe w cateringu pozwalają na utrzymanie ciepła potraw i gorących napojów na tyle długo, że nie musisz martwić się o wysoki standard obsługi gości.
Butle z gazem jako element aranżacji wnętrza
Butle gazowe dla hoteli i restauracji stają się także modne jako część dekoracji. W formie promienników gazowych lub parasoli grzewczych można spotkać je np. na tarasach czy w hotelowych lub restauracyjnych ogrodach, gdzie emitują przyjemne ciepło i światło docenione nawet przez najbardziej wymagających gości. To jednak nie tylko rozwiązanie stylowe, ale także bardzo praktyczne. Parasole ciepła są efektywne, nie zanieczyszczają środowiska, a ponadto bezpieczne. To oczywiście nie zwalnia użytkowników z zachowania zasad BHP i obsługi urządzeń zgodnie z instrukcją – w końcu gaz w promiennikach czy parasolach to wybuchowa mieszanina. Zawsze należy kupować butle napełnianie w certyfikowanych rozlewaniach gazu. Ważne jest także odpowiednie, szczelne podłączenie. Należy też zwrócić uwagę na to, czy sam zawór butli wyposażono w uszczelkę.
Jeśli chodzi o butle gazowe dla hoteli i restauracji, świetnie sprawdzają się modele AmeriGas DOM LIGHT. To butle ze wszystkimi najważniejszymi certyfikatami bezpieczeństwa i cechami znacznie wpływającymi na wygodę korzystania z gazu:
- butle wypełniane są propanem, który odznacza się wysokim stopniem odparowywania i można z niego korzystać w bardzo niskich temperaturach;
- butla jest o wiele lżejsza od standardowej, co przekłada się na komfort użytkowania, np. sytuacjach wymagających mobilności;
- butla jest szczelna i łatwa w obsłudze dzięki konstrukcji zamknięcia KLIK-ON. Można szybko wymienić butlę bez konieczności organizowania specjalnych narzędzi;
- butla wyposażona jest w dodatkowy zawór bezpieczeństwa na wypadek pożaru;
- butle z tej serii są nieco niższe niż klasyczne, co pozwala na zaaranżowanie ich w nawet bardzo ograniczonej przestrzeni;
- każda butla z tej serii przechodzi kontrolę szczelności i masy przy napełnianiu. To gwarancja bezpieczeństwa i wydajności zamawianego gazu.
Obiekty hotelowe ogrzewane gazem
Butla z gazem umożliwia skutecznie ogrzanie zarówno mniejszych pensjonatów, jak i dużych obiektów noclegowych o wysokim standardzie. Nie ma tutaj znaczenia lokalizacja – to rozwiązanie sprawdzi się w mieście, ale także w oddalonych od cywilizacji ustroniach. Gaz umożliwia ogrzanie wody w basenie czy ośrodku SPA. Płynny gaz w hotelowej gastronomii to gwarancja niezakłóconych usług na najwyższym poziomie obsługi. Wszystko za sprawą systemu telemetrycznego. Dzięki niemu można stale monitorować poziom gazu w zbiorniku i dostarczyć surowiec na z odpowiednim wyprzedzeniem. W poszukiwaniu efektywnego źródła ciepła dla hotelu czy restauracji, na początku zamiast zakupu warto wypróbować wynajem butli gazowej. Stała dostawa surowca, wygoda forma rozliczenia, bezpieczeństwo użytkowania i wsparcie techniczne to tylko niektóre z atutów takiego rozwiązania.
W czym możemy Ci pomóc?
Masz pytania? Wypełnij formularz lub skontaktuj się z nami telefonicznie.
