Zainteresowanie zdrowym pożywieniem zatacza coraz szersze kręgi, także poza krajem. W małej masarni odbywa się produkcja bardziej dochodowa, ale jednym z podstawowych warunków powodzenia pozostaje naturalna świeżość upraw, hodowli i przetwarzania. Dlatego w mięsnych przetwórniach, w których króluje obróbka mięsa i wędlin pod znakiem eko, musi pojawić się alternatywne źródło energii. Idealnym rozwiązaniem będzie tu zbiornik na gaz płynny, zwłaszcza tam, gdzie nie ma dostępu do gazu sieciowego.
Nisko-emisyjne paliwo
Gaz płynny jest paliwem nisko-emisyjnym przyjaźniejszy naturze, dlatego bezpieczny system powinien stanowić podstawowe wyposażenie małej masarni z naturalnymi wyrobami. Podgrzeje wodę, ociepli zaplecza socjalne, a przede wszystkim nie zanieczyści otoczenia spalinami i dymem.. Przetwórstwo mięsa białego i czerwonego powinno odbywać się w czystym środowisku - gaz płynny ze zbiornika zapewni powodzenie świeżych wędlin prosto oddychającej jak dawniej okolicy
Główne korzyści z korzystania z instalacji dzierżawionej od AmeriGas:
- Wysoka jakość gazu i opłacalność w porównaniu do prądu
- Bezpłatny serwis i 24-godzinna linia alarmowa z reakcją serwisową
- Wydłużona żywotność promienników oraz palników
- Stałość i terminowość dostaw
- Dzięki kontroli szczelności i masy podczas procesu napełniania gwarantujemy, że każda butla opuszczająca rozlewnię AmeriGas jest bezpieczna i zawiera odpowiednią ilość gazu
W czym możemy Ci pomóc?
Masz pytania? Wypełnij formularz lub skontaktuj się z nami telefonicznie.