W czasie pandemii COVID-19 wiele restauracji zamknęło się, ale ludzie nadal będą chcieli gdzieś wyjść i zjeść coś dobrego. Zmienił się tylko sposób dotarcia do klientów. Sporo osób pracujących w obecnej chwili zdalnie zamawia ulubione posiłki z dostawą do domu, na co odpowiedzią jest a liczna nowopowstałych firm dostawczych ułatwia ten proces wraz z licznymi platformami służącymi do składania zamówień. Dlatego jeżeli zastanawiałeś się nad otwarciem biznesu, to warto sprawdzić popularny i wygody wariant - franczyza w gastronomii jest dobrym startem. Jest to opcja, która pozwala wybierać z wielu formatów od mono-produktowej restauracji lub baru po fast food, od mlecznego baru do szykownej restauracji. Może to być zarówno duża lub średnia restauracja, jak i mobilny punkt sprzedaży jak food-truck, czy food-bike.
Pizza która ciągle ewoluuje
Pizza na świecie zmienia się zarówno w restauracjach, w dowozie jak i w gotowych wariantach do przyrządzenia w domu. Konsumenci coraz bardziej cenią sobie wysoką jakość składników oraz informacje o pochodzeniu produktów. Najlepiej produktów pochodzących z regionów zlokalizowanych we Włoszech. Dla odważnych powstają nowe alternatywy w postaci pizzy na słodko z czekoladą lub drażetkami. Nie zmienia się sam smak i składniki, ale też formy. Do pizzy kwadratowej wszyscy zdążyli się już przyzwyczaić, ale wciąż powstają nowe wariacje takie jak ‘pizza bowls’, czyli forma zapiekanki składającej się ze składników znanych z pizzy z wyjątkiem ciasta, która być może zacznie szturmem zdobywać Polski rynek.
Warto pamiętać o ważnych kwestiach przed otwarciem lokalu lub mobilnego punktu gastronomicznego:
Warto pamiętać o ważnych kwestiach przed otwarciem lokalu lub mobilnego punktu gastronomicznego:
- wybór konceptu gastronomicznego,
- lokalizacja,
- opracowanie menu,
- organizacja pracy załogi i rekrutacja,
- określenie docelowego klienta,
- i najważniejsze wiarygodny dostawca czystej energii.
Nasza firma może zabezpieczyć Twój biznes czystą energią zarówno do ogrzewania pomieszczenia stacjonarnego w miejscach bez dostępu do gazu ziemnego, jak i zasilenia w czystą energią Twojej kuchni, żeby dało się przygotować na niej ciepły posiłek. Większe, stacjonarne lokale zachęcamy do skorzystania z opcji dzierżawy zbiornika. Dzięki temu nie tylko wszystkie formalności związane z jego użytkowaniem zostaną zrealizowane przez naszych doradców, ale również zyskasz możliwość łatwego przyłączenia się do sieci gazu ziemnego w przyszłości. Co więcej, dzięki tej opcji nie musisz ponosić wysokich nakładów inwestycyjnych na początku swojej przygody z biznesem, a planując swój budżet będziesz spokojny o koszty dzięki gwarancji stałej ceny przez dwa lata. Natomiast nasze butle z gazem, które są dostępne na terenie całego kraju, pozwolą przygotować w każdym miejscu, w którym staniej Twój foodtruck potrawę, który docenią wszyscy smakosze.
Główne korzyści z butli gazowych od AmeriGas:
- Wysoka jakość gazu i opłacalność w porównaniu do prądu
- Wydłużona żywotność palników w kuchence
- 40 % lżejsza od butli stalowych
- Stałość i terminowość dostaw do punktów wymiany na terenie całego kraju
- Bezpieczny reduktor Klik On do szybkiej wymiany butli DomLight
- Dzięki kontroli szczelności i masy podczas procesu napełniania gwarantujemy, że każda butla opuszczająca rozlewnię AmeriGas jest bezpieczna i zawiera odpowiednią ilość gazu
- Osłona z tworzywa w butli DomLight posiadają ergonomiczne rączki dzięki czemu zapewnia wygodny i pewny chwyt
W czym możemy Ci pomóc?
Masz pytania? Wypełnij formularz lub skontaktuj się z nami telefonicznie.